Україна та ООН ще на рік продовжили дію превентивного плану «Діти та збройні конфлікти»

Україна та ООН ще на рік продовжили дію превентивного плану «Діти та збройні конфлікти» 03.09.2024 10:30 Укрінформ Україна та ООН ще на рік продовжили дію спільного превентивного плану щодо припинення та запобігання грубим порушенням проти дітей в умовах війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента України.

Радниця – уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук, гуманітарний координатор ООН Матіас Шмале та голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде підписали угоду про продовження співпраці між урядом України та Національною робочою групою ООН у межах спільного превентивного плану «Діти та збройні конфлікти».

Як зазначається, продовження співпраці з ООН ще на рік є одним із кроків для виконання Bring Kids Back UA – комплексного плану дій, розробленого з ініціативи Президента Володимира Зеленського.

План об’єднує зусилля України, урядів іноземних держав і міжнародних організацій заради повернення додому викрадених Росією українських дітей.

Спільний план ініціювали торік з метою системної боротьби з примусовим переселенням, викраденням та використанням дітей у військових діях.

Він передбачає тісну взаємодію з міжнародними партнерами та організаціями для забезпечення ефективного моніторингу й реагування на такі інциденти.

За словами Герасимчук, «кожен крок у межах плану, розробленого спільно з Організацією Об’єднаних Націй, є життєво важливим для захисту наших дітей. Ми не маємо права зупинятися, доки кожна дитина не буде в безпеці».

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок обстрілів з боку Росії у серпні постраждали 57 українських дітей, двоє – загинули.

Фото: ОП

Діти ООН Україна Війна Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *