Україна та Фінляндія підписали технічну угоду у сфері охорони здоровʼя

Україна та Фінляндія підписали технічну угоду у сфері охорони здоровʼя Фото 18.10.2024 17:14 Укрінформ Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко та міністр соціального забезпечення та охорони здоровʼя Фінляндії Кайса Юусо підписали технічну угоду про посилення та розвиток двостороннього співробітництва.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ, передає Укрінформ.

Як зазначається, документ спрямований на реалізацію двосторонньої угоди про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку.

«Сьогодні ми офіційно підписуємо технічну угоду про взаємодію у сфері охорони здоров’я на виконання безпекової угоди, укладеної 3 квітня 2024 року під час зустрічі Президента України Володимира Зеленського і Президента Фінляндії Александра Стубба. Обʼєднаність демократичних країн навколо відновлення справедливого миру в Україні є запорукою мирного і безпечного майбутнього всього цивілізованого світу. Кожна укладена безпекова угода та її подальша реалізація – крок до цього», – заявив Ляшко.

За його словами, від початку повномасштабної війни Фінляндія активно допомагала Україні, зокрема її медичній системі.

Згідно з підписаною угодою, співпраця між країнами буде зосереджена на реалізації спільних проєктів, спрямованих на подолання негативних наслідків війни у сфері охорони здоровʼя та протидії викликам, спричиненим повномасштабним вторгненням Росії.

Передбачені такі основні напрями спільної роботи: розвиток медичної інфраструктури, відновлення й модернізація українських медзакладів; розвиток медичного партнерства між закладами охорони здоровʼя та підвищення кваліфікації українських медиків і впровадження новітніх підходів у лікуванні; технічна підтримка у впровадженні реформ у сфері охорони здоровʼя, що необхідні для інтеграції України до Європейського Союзу, та відповідність європейським стандартам тощо.

Ляшко наголосив на планах створити сучасний Дитячий медичний реабілітаційний центр у співпраці з фінською меценаткою Анне Бернер. Проєкт передбачає створення віртуальної лікарні, фізичного реабілітаційного центру та дослідницького інституту, де вивчатимуть вплив травм на здоровʼя дітей та знаходитимуть найкращі методи їх лікування.

Як повідомлялося, українська делегація на чолі з Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем перебуває з візитом у Фінляндії.

Фото: МОЗ

Фінляндія Медицина МОЗ Угода Віктор Ляшко

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *