Україна повинна виграти війну, аби повернути викрадених Росією дітей – американська правозахисниця

Україна повинна виграти війну, аби повернути викрадених Росією дітей – американська правозахисниця 01.02.2024 15:30 Укрінформ Світові треба постійно нагадувати, що Україна повинна виграти війну, аби повернути викрадених і вивезених Росією дітей.

Про це заявила американська правозахисниця президентка організації Robert F. Kennedy Human Rights Керрі Кеннеді під час виступу на міжнародній конференції «Війна Росії проти дітей», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що ця конференція дуже важлива, тому що вона не лише висвітлює проблему, а ми тут думаємо, які кроки можемо зробити, щоб змінити ситуацію. Перш за все нам потрібно продовжувати нагадувати людям, чому ми маємо виграти цю війну, чому Україна має виграти, і ми повинні зробити все, щоб підтримати Україну і повернути дітей, яких викрали і вивезли», – сказала племінниця 35-го президента США Джона Кеннеді.

Вона додала, що війну потрібно виграти і тому, що Україна перебуває на передовій захисту цінностей, які підтримує весь цивілізований світ, – свободи, демократії та правового устрою, який захищає Європу впродовж останніх 70 років, щоб у ній знову не вибухали війни.

«Україна не просить, щоб наші діти йшли воювати за її територію, вона просить про підтримку, щоб її армія могла виграти. Тому я знову і знову наголошую на важливості нагадування про це», – акцентувала американська правозахисниця.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Росія не надає жодних даних щодо українських дітей, які там перебувають.

У березні Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у воєнних злочинах у вигляді незаконних депортації та переміщення населення, зокрема дітей, з окупованої території України.

Фото: Офіс генпрокурора

Депортація Діти Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *