Україна і НАТО створять п’ять реабілітаційних центрів для військових – Умєров

Україна і НАТО створять п'ять реабілітаційних центрів для військових – Умєров Фото 27.07.2024 15:21 Укрінформ Міністр оборони Рустем Умєров наголосив на важливості впровадження в Україні ефективної системи реабілітації військових.

Про це він сказав під час І Міжнародного конгресу з військової медицини та ментального здоров'я «Воїн: життя, здоров'я, боєздатність», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Буде розроблена і впроваджена ефективна система реабілітації, яка допоможе військовослужбовцям повернутися до служби після травм та хвороб. Це включатиме програму ментального відновлення військових. Наша мета – забезпечити оптимальну реабілітацію залежно від того, чи людина повертається до строю, чи буде переходити в цивільне життя», – сказав міністр.

За його словами, разом із НАТО Україна завершить створення п'яти центрів проєкту «Реноватор» – сучасних реабілітаційних центрів для військових. У кожному такому центрі будуть впроваджені сучасні технології, а фахівці забезпечать якісне лікування і реабілітацію воїнів.

Міжнародний конгрес з військової медицини та ментального здоров’я під назвою «Воїн: життя, здоров’я, боєздатність» / Фото: Олександр Клименко, Укрінформ

І Міжнародний конгрес з військової медицини та ментального здоров'я «Воїн: життя, здоров'я, боєздатність» проходив 27 липня у Києві. Захід організований за підтримки Міністерства оборони.

Як повідомляв Укрінформ, торік у реабілітаційних закладах Міноборони відновлення пройшли понад 20 тисяч військовослужбовців.

Медицина Реабілітація Військові Рустем Умєров

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *