У застосунку «Повітряна тривога» зібрали 10 мільйонів на дрони для ЗСУ

У застосунку «Повітряна тривога» зібрали 10 мільйонів на дрони для ЗСУ 31.07.2023 13:08 Укрінформ Користувачі мобільного застосунку "Повітряна тривога" зібрали 10 мільйонів гривень на безпілотники для українських захисників.

Про це повідомля Міністерство цифрової трансформації у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Користувачі мобільного застосунку "Повітряна тривога" трансформували свою злість на допомогу Силам оборони України. Щоб атак ставало менше, українці задонатили 10 млн гривень на знищення окупантів», – йдеться в повідомленні.

Частина коштів піде на збір амбасадора United24 Марка Гемілла – актора, який зіграв Люка Скайвокера у «Зоряних війнах». Буде закуплено дрони RQ-35 Heidrun, які дозволяють українським захисникам вести розвідку з повітря.

Решта коштів буде спрямована на проєкт «Армія дронів», в межах якого закуповуються безпілотники різних типів, необхідні військовим на фронті.

Як повідомлялось, «Армія дронів» – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Мінцифри. Це комплексна програма, в межах якої запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців.

Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ Дрон Повітряна тривога

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *