У Росії відкрили справу на співачку Максакову за заклик підтримувати ЗСУ

У Росії відкрили справу на співачку Максакову за заклик підтримувати ЗСУ 07.09.2024 05:14 Укрінформ Колишня солістка Маріїнського театру та ексдепутат Держдуми Марія Максакова-Ігенбергс стала в Росії підозрюваною у кримінальній справі, приводом для якої став її заклик жертвувати гроші української армії.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Як зазначається, справу порушено за статтею про публічні заклики до діяльності, спрямованої проти безпеки держави, через викладене Максаковою у соцмережах рік тому інтерв'ю українському Ютуб-каналу "Сейчас". Максаковій загрожує до 6 років колонії.

47-річна співачка зараз перебуває за межами РФ.

У травні 2023 року російський Мін'юст вніс Максакову до реєстру «іноземних агентів», звинувативши, зокрема, у закликах до міжнародної підтримки України та повалення влади в Росії. Також її кілька разів штрафували за адміністративними статтями про невиконання обов'язків агента.

Як повідомлялося, Марія Максакова-Ігенбергс була депутатом Держдуми VI скликання від "Єдиної Росії". 2016 року, на тлі кримінального переслідування її чоловіка, депутата Держдуми Дениса Вороненкова, вона виїхала в Україну. Згодом Вороненков був убитий у Києві. Максакова на якийсь час виїжджала до Москви, але потім знову повернулася в Україну.

Максакова ЗСУ Росія

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *