У МВС пояснили різницю між вихователями безпеки та офіцерами СОБ

У МВС пояснили різницю між вихователями безпеки та офіцерами СОБ Ексклюзив 08.08.2024 01:40 Укрінформ Вихователі безпеки не є правоохоронцями і працюють одразу в кількох навчальних закладах, на відміну від офіцерів Служби освітньої безпеки, які є діючими поліцейськими і закріплюються лише за одним навчальним закладом.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

"Це справді різні проєкти. Вихователі безпеки, або спеціалісти з безпеки в освітньому середовищі, – це ті фахівці, що не є поліцейськими. Вони, по-перше, працівники саме в територіальних громадах, а не в певних закладах освіти. По-друге, функціонал вихователів безпеки поширюється на кілька шкіл одразу, на відміну від офіцерів СОБ", – зазначила Павліченко.

Заступниця міністра внутрішніх справ пояснила, що офіцер Служби освітньої безпеки – це ретельно відібраний і навчений поліцейський, який працюватиме у конкретній школі і буде закріплений за нею.

За її словами, цей спеціаліст виконуватиме не тільки правоохоронну і просвітницьку функції, а також буде наставником для всіх учнів, які навчатимуться у тій школі, за якою він буде закріплений.

Павліченко поінформувала, що наразі проходять відбір і навчання цих спеціалістів, кількома етапами.

"На сьогодні кількість поліцейських, які вже пройшли і відбір, і навчання, становить майже 800 осіб. Але додатково ще тривають і відбір, і навчання. Дуже багато охочих відсіюються чи на етапі проходження відбору, чи на етапі навчання, тому що там справді дуже високі вимоги до цих фахівців", – зазначила вона.

За словами заступниці міністра, перші з цих поліцейських уже на початку нинішнього навчального року працюватимуть в українських школах.

Заступниця міністра зазначила, що вихователі безпеки і офіцери СОБ співпрацюватимуть між собою.

Як повідомлялося, пілотний проєкт "Вихователь безпеки" стартував в Україні з 11 листопада 2021 року.

Основна мета цього проєкту – створення безпечного освітнього середовища для дітей, удосконалення партнерства та комунікації поліції, рятувальників, закладів освіти, громади, батьківського та учнівського врядування.

Передбачається, що "вихователі безпеки" стануть комунікаторами між органами місцевого самоврядування, навчальними закладами і територіальними підрозділами Нацполіції.

Наприкінці 2023 року глава МВС Ігор Клименко анонсував створення в Україні безпечного освітнього середовища, у межах якого в кожному навчальному закладі країни чергуватиме працівник поліції і будуть встановлені металошукачі та рамки. Проєкт отримав назву "Служба освітньої безпеки".

МВС Освіта Школа Безпека Вихователь безпеки

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *