У Міноборони таки залишився один нерозірваний контракт з компанією Гринкевича

У Міноборони таки залишився один нерозірваний контракт з компанією Гринкевича 09.01.2024 22:07 Укрінформ Міноборони заявило у вівторок, що розірвало всі угоди зі львівським бізнесменом Ігорем Гринкевичем (загалом було 23 тендери на суму 1,5 млрд грн), проте, як згодом з’ясувалося, один контракт на постачання їжі військовим у Миколаївській та Херсонській областях таки залишився.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник міністра оборони України Віталій Половенко, передає Укрінформ.

«Друзі, щойно вийшов з робочої наради Міноборони щодо розірвання контрактів з фірмами, афілійованими з родиною Гринкевичів. У МОУ залишився тільки один контракт з такою компанією. Він діє з 1 січня по 1 квітня. Це угода на постачання харчування військовим у Миколаївській та Херсонській областях», – написав Половенко.

Він зазначив, що це була остання угода, яку уклав департамент ресурсного забезпечення, який зараз розформовують. Угода укладена за результатами тендеру, проведеного на Прозорро — до того, як стало відомо про арешти і затримання Гринкевича.

«Ми вже почали ретельні службові перевірки. Одна група інспекторів перевіряє тендер, друга – контракт, третя – якість послуг. Інспектори перевірятимуть всі аспекти співпраці протягом усього терміну дії угоди. Зараз важливим пріоритетом є харчове забезпечення захисників. Утім, якщо зʼявляться хоч якісь підстави розірвати цей останній контракт достроково — ми негайно це зробимо», – додав заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони розірвало договори, укладені зі львівським бізнесменом Гринкевичем.

29 грудня працівники Держбюро розслідувань затримали львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міноборони, який пропонував $500 тисяч високопосадовцю Головного слідчого управління ДБР. Зазначається, що хабар пропонувався за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній під час розслідування кримінального провадження.

У ДБР нагадали, що кілька місяців тому Бюро порушило кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для Збройних сил України. Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн.

Міноборони Військові Їжа Гринкевич

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *