У Львові встановили протези розвіднику, який втратив ноги у російському полоні

У Львові встановили протези розвіднику, який втратив ноги у російському полоні Фото 24.07.2023 15:49 Укрінформ У Національному реабілітаційному центрі «Незламні» протезували 32-річного військового, який у російському полоні втратив обидві ноги.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Український розвідник, який на собі відчув всю жорстокість ворога, нині відновлюється в Національному реабілітаційному центрі «Незламні» у Львові. Вчиться ходити на протезах та хоче повернутися до війська», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 32-річного захисника звати Іван Дзюба – так само, як і відомого українського дисидента, який теж свого часу пережив російську катівню. Він родом з Хмельниччини. До великої війни працював у Києві на підприємстві, де надають послуги з професійного догляду за автомобілями. Торік у вересні Івана мобілізували. Він став розвідником. Спершу його група несла службу в Бахмуті, а потім, вже взимку, їх перекинули в район Соледара.

У перший бойовий вихід на новому місці Іван з побратимами потрапили в поле зору противника. Їх обстріляли та відрізали всі можливі шляхи для відступу. Протягом тижня хлопці переховувалися від ворога у лісосмузі. Запаси води та їжі швидко закінчилися, тож вже на восьмий день наважилися ризикнути і вийти з укриття. Та майже одразу натрапили на «вагнерівців». Одного з трьох українських розвідників російські бойовики розстріляли, двох – забрали в полон та утримували на Луганщині. Івана відразу почали катувати – тортури струмом через мізинець на руці, нещадно били по ногах та тримали у холоді. Кінцівки вразив некроз – тканини стрімко почали відмирати.

У місцевій лікарні Іванові ампутували ноги. За ним доглядав та робив перев’язки інший поневолений – український військовий медик. Після 13 днів перебування в полоні, Івана передали українській стороні – без двох ніг та пальця на руці.

Далі лікували розвідника у Дніпрі та Києві. До центру «Незламні» чоловік приїхав на реабілітацію.

У Львові захисникові, який втратив дві ноги в російському полоні, встановили протези / Фото: city-adm.lviv.ua

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *