У Києві зʼявився мурал, присвячений Силам оборони та роботі ГУР

У Києві зʼявився мурал, присвячений Силам оборони та роботі ГУР Фото 19.09.2024 18:06 Укрінформ У четвер, 19 вересня, у Києві на Подолі відкрили стінопис «Мудрий панує над зірками» роботи художника Володимира Манжоса.

Як повідомляє Укрінформ, основною метою створення муралу, назва якого збігається з гаслом українських військових-розвідників, є вшанування роботи ГУР та відзначення військових успіхів Сил оборони в Чорному морі.

«Цей мурал та весь проєкт ми присвячуємо нашим звитяжним розвідникам та завдячуємо за успішно проведені спецоперації на морі і не тільки. Сьогодні Головне управління розвідки МОУ є однією з найкращих військових розвідок у світі та, звісно, однією з найефективніших структур в складі Сил оборони України. За час повномасштабного вторгнення ГУР МО сформувало свій унікальний підхід до розробки та проведення операції, яким захоплюється весь світ», – розповів ініціатор проєкту, президент БФ «Сучасна Україна» Володимир Гавриш.

У столиці зʼявився мурал, присвячений Силам оборони та роботі ГУР / Фото: Кирило Чуботін. Укрінформ

«Україна завжди була морською державою, і сьогодні ми вшановуємо тих, хто щоденно захищає наші водні кордони. Цей мурал не просто прикраса міста, це – данина поваги всім героям, які щоденно ризикують життям заради свободи України. Ми стоїмо перед символом незламності, який нагадує нам про те, що перемога не тільки в наших серцях, а й на кожній морській хвилі, в кожній військовій операції та в кожному акті відваги. Дякую всім, хто зробив цей мурал можливим, і всім, хто бореться за нашу перемогу», – зазначив представник ГУР Андрій Юсов.

Ініціатором створення стінопису є благодійний фонд «Сучасна Україна» за підтримки Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

У сюжеті стінопису художник звертається до успішних операцій ГУР: атак морських дронів «Маґура» в межах спільних операцій з СБУ та ВМС України, які змусили майже повністю капітулювати Чорноморський флот РФ та завдали йому неабияких втрат, включно зі знищенням флагманського корабля флоту.

Відкриття муралу стало продовженням акції «ГУРКІТ від ГУРу», в межах якої на початку вересня також була презентована компʼютерна гра «Гуркіт на болотах», де кожен може спробувати себе в ролі оператора сучасного українського надводного дрона «Маґура» та задонатити на його придбання.

Мурал «Мудрий панує над зірками» розташований у Києві на Подолі на стіні будинку 51 по вулиці Нижній Вал.

Мурал Поділ ГУР

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *