У Канаді дипломатам з 55 країн розповіли про викрадення Росією українських дітей

У Канаді дипломатам з 55 країн розповіли про викрадення Росією українських дітей Фото 31.03.2024 06:17 Укрінформ Акредитованим у Канаді дипломатам з понад пів сотні держав на брифінгу розповіли про міжнародні зусилля із повернення до України дітей, викрадених Росією.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуку повідомила посол України в Канаді Юлія Ковалів.

“У рамках роботи Міжнародної коаліції за повернення українських дітей провели в Оттаві спільно з МЗС Канади брифінг для дипломатичного корпусу, який представляв 55 країн світу, включаючи країни Глобального Півдня. Спільно з виконавчою директоркою Бюро з питань України МСЗ Канати Каті Чабою представили учасникам основні засади коаліції а також ключові напрямки роботи”, – написала вона.

Посол нагадала, що до цієї коаліції, заснованої минулого місяця, вже приєдналися 33 держави. “Повернення українських дітей є ключовим елементом пункту четвертого Української формули миру "Звільнення полонених і депортованих осіб", і ми вдячні Канаді за лідерство у цій сфері”, – зауважила Ковалів.

Вона додала, що Україна “працює над розширенням переліку учасників Коаліції, а також над практичними інструментами для повернення наших дітей додому та забезпечення їх подальшої реабілітації та підтримки”.

Як повідомлялося, судді Міжнародного кримінального суду видали ордери на арешт президента РФ Володимира Путіна та російської дитячої омбудсменки Марії Львової-Бєлової.

Їх підозрюють у воєнних злочинах у вигляді незаконних депортації та переміщення населення, зокрема дітей, з тимчасово окупованої території України.

Фото: Юлія Ковалів, Фейсбук

Депортація Діти Канада Дипломати

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *