У «Довідник безбар’єрності» інтегрували розділ про взаємодію із захисниками у мирному житті

У «Довідник безбар’єрності» інтегрували розділ про взаємодію із захисниками у мирному житті 20.11.2023 04:21 Укрінформ Дружина Президента України Олена Зеленська повідомила, що у новий розділ «Довідника безбар’єрності» – «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» інтегрували поради про взаємодію, засновану на повазі до різного досвіду.

Як передає Укрінформ, про це перша леді повідомила в Телеграмі.

«Нескорені на полі бою, наші захисники й захисниці можуть бути вразливими в мирному житті. Співчутливі погляди чи, навпаки, коли на протез або бойове поранення вказують пальцем. Надмірна запопадливість така ж образлива, як і байдужість. Запитання про втрату побратимів / посестер і «чи ти вбивав?» порушують будь-які кордони», – зазначила Зеленська.

За її словами, знявши військові чоботи та бронежилет, удома, звикаючи до нової рутини, людина потребує підтримки, тепла та поваги до власної гідності.

«Як її проявляти, пояснює відеопроєкт «Спілкування з Нескореними», створений телеканалом СТБ (група Starlight Media) за експертної підтримки громадської організації «Безбар’єрність», – зауважила перша леді.

У відеопроєкті про взаємодію, засновану на повазі до різного досвіду, говорять самі захисники й захисниці, учасники української збірної Invictus Games. Відповідні поради інтегровано у новий розділ «Довідника безбар’єрності» – «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія».

Дружина Президента оприлюднила низку порад із нового розділу довідника.

Людина – насамперед. Це золоте правило, прописане в «Довіднику безбар’єрності», працює завжди й усюди. Перед вами захисник / захисниця – людина, яка в одну мить залишила звичне життя й пішла боронити наше сьогодні й завтра. Чи не найбільша образа для неї – жалість.

Запитання. Саме з нього варто починати розмову, коли не знаєш, як краще. Чи можу я звернутися? Чи можу запитати? Чи потрібна допомога?

Про допомогу. Як кажуть герої відеоролика, лише ветеран чи ветеранка вирішують, потрібна йому / їй допомога чи ні. Варто спокійно реагувати, якщо вашу пропозицію пригостити кавою чи будь-яку іншу не прийняли.

Не узагальнювати – ще одне важливе правило. Те, що сподобається одній людині, іншу може образити. Щире «вибач» – завжди в поміч.

«А «дякую», яке можна висловити, просто приклавши руку до серця й кивнувши захиснику чи захисниці, матиме терапевтичний ефект навіть для вас самих», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Олена Зеленська Довідник безбар‘єрності

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *