У «Дії» з’явилася інтерактивна мапа укриттів

У «Дії» з’явилася інтерактивна мапа укриттів 08.02.2024 16:45 Укрінформ У застосунку «Дія» запрацювала нова послуга – інтерактивна мапа укриттів з можливістю оцінки їх стану та доступу.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації у Телеграмі, передає Укрінформ.

«У застосунку зʼявилася мапа укриттів. Тепер кожен українець під час повітряної тривоги зможе швидко знайти найближче безпечне місце, переглянути про нього інформацію та прокласти маршрут», – йдеться в повідомленні.

Інформація про найближче укриття міститься у сервісі «Незламність». У застосунку можна подивитися його фото, дізнатися, скільки людей воно вміщує, оцінити його стан, а також повідомити органи місцевого самоврядування про те, що воно зачинено.

Також можна вибрати фільтр і вказати параметри, наприклад, укриття для людей з інвалідністю.

З міркувань безпеки мапа буде недоступною в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях. Про адреси захисних споруд можна дізнатися в органів місцевого самоврядування.

Як повідомлялося, за даними ДСНС, на підконтрольній Україні території обліковується понад 60 тисяч об’єктів укриття для цивільного населення. Фахівці ДСНС спільно з поліцією та представниками місцевої влади проводять щоквартальне обстеження усіх об’єктів фонду захисних споруд. За результатами обстеження в IV кварталі 2023 року готовими є 84% цих об’єктів.

Додаток “ДІЯ” Укриття

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *