У ДБР розкрили деталі затримання бізнесмена Кропачова

У ДБР розкрили деталі затримання бізнесмена Кропачова 17.05.2024 16:17 Укрінформ Працівники Державного бюро розслідувань і Національної поліції затримали фактичного власника ТОВ «Краснолиманське», що входить до групи компаній ТОВ «Укрдонінвест» Віталія Кропачова. Йому інкримінують нанесення державі 2 млрд грн збитків на махінаціях у вугільній сфері.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба ДБР.

«Працівники ДБР у тісній взаємодії з Національною поліцією затримали фактичного власника ТОВ «Краснолиманське», що входить до групи компаній ТОВ «Укрдонінвест». Він через керівництво свого підприємства та службових осіб Міністерства енергетики України та Державної податкової служби України завдав державі шкоди на понад 2 млрд грн на махінаціях у вугільній сфері», – йдеться у повідомленні.

За оперативною інформацією, український мільярдер забрав у власність активи сина біглого експрезидента Олександра Януковича та отримав фактичний контроль над багатьма державними шахтами та збагачувальними фабриками східних регіонів.

Він, його довірена особа, керівник підприємства та бухгалтер об’єднались у злочинну організацію, яка не давала працювати та доводила до банкрутства Державне підприємство «ВК «Краснолиманська».

Зазначається, що це держпідприємство залежне від ТОВ «Краснолиманське», оскільки не має можливості проводити видобуток кам’яного вугілля з власних пластів, які знаходяться нижче ніж пласти, які видобувались товариством.

На думку слідства, бізнесмен вирішив скористатися такою ситуацією, та через оборудки з податковими пільгами, які привласнювались його структурами, намагались довести держпідприємство до банкрутства. За розробленою ним схемою всі відшкодування з бюджету, зокрема через застосування «нульової» ставки ПДВ отримували комерсанти, при цьому держпідприємство штучно накопичувало борг перед державою.

При цьому товариство користувалось обладнанням державного підприємства.

У межах розробленого протиправного механізму, керівництво держпідприємства не вживало жодних дій з відшкодування комерсантами отриманих «пільг», натомість нарощувало заборгованість перед бюджетом, зокрема й через штрафні санкції та пеню. Тим часом воно сплачувало всі відповідні платежі власнику підконтрольних бізнесмену комерційних структур. Мільярди гривень надалі відмивались через купівлю-продаж рухомого та нерухомого майна, вважають у бюро.

Як повідомлялося, раніше у пресслужбі ДБР повідомили Укрінформу про затримання бізнесмена Віталія Кропачова і проведення з ним слідчих дій.

Фото: InfoResist

Янукович Бізнес Вугілля Держбюро розслідувань Затримання Збитки

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *