Вкрадені 1,5 мільярда на закупівлі боєприпасів: суд узяв під варту ексчиновника Міноборони Лієва

Вкрадені 1,5 мільярда на закупівлі боєприпасів: суд узяв під варту ексчиновника Міноборони Лієва 12.02.2024 19:00 Укрінформ Суд взяв під варту ексчиновника Міноборони Олександра Лієва, якого СБУ викрила на розкраданні 1,5 млрд грн під час закупівлі боєприпасів для ЗСУ.

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу у пресслужбі СБУ.

У Службі безпеки України уточнили, що Лієв перебуватиме під вартою до 8 квітня, якщо не внесе заставу в 50 млн грн.

Як повідомлялось, у січні СБУ викрила Лієва на розкраданні державних коштів під час закупівлі 100 тисяч снарядів для ЗСУ. Він уклав контракт з компанією «Львівський арсенал», яка отримала від Міноборони повну передоплату, але не поставила ЗСУ жодного снаряда. Частину отриманих коштів компанія вивела у тінь, перевівши їх на рахунки афілійованих структур, у тому числі на Балканах.

Співробітники СБУ задокументували схему розкрадання державних коштів і встановили всіх осіб, причетних до оборудки. Викрадені кошти заарештовані, вирішується питання про їх повернення до бюджету України.

За матеріалами СБУ 5 фігурантам провадження повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені організованою групою).

Зловмисникам загрожує до 12 років в’язниці, з конфіскацією майна.

Міноборони СБУ Суд ЗСУ Боєприпаси

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *