Вифлеємський вогонь передали держустановам і представникам ЗСУ

Вифлеємський вогонь передали держустановам і представникам ЗСУ Фото 11.12.2023 15:47 Укрінформ У столиці відбулася церемонія передачі Вифлеємського вогню низці структур, у тому числі і державних – Міністерству молоді та спорту і КМДА, та представникам Збройних сил України.

Ця церемонія пройшла в Укрінформі.

«Цей вогник завжди був символом добра, миру, душевного спокою, любові до людей і світу. І сьогодні ми зібралися тут, щоб відкрити вогню миру більший шлях, ширший шлях», – сказала координаторка ініціативи «Світло Миру з Вифлеєму» в Україні Аліна Чернишова.

Тож скаути передали Вифлеємський вогонь представникам Міністерства молоді та спорту, КМДА, Київського міського центру сім'ї «Родинний дім», Міністерства оборони, священнослужителям, Київського палацу дітей і юнацтва, університету «Україна» тощо. Також цей вогонь отримали представники скаутських об’єднань «Відрада», «Оріяна», «Соус», «Епіцентр», «Одіссей», «Асгард» та інші.

Після цієї церемонії цей вогонь вирушить у Офіс Президента, до глави української держави Володимира Зеленського, а також – у громади Чернігівської, Житомирської, Сумської, Житомирської, Дніпропетровської, Одеської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Київської області – до різних родин, дітей, українських військових.

Вифлеємський вогонь вирушить і у військові підрозділи Запорізького, Донецького та Херсонського напрямків, Авдіївки, Лимана і Констянтинівки.

У приміщеннях установ і організацій, куди буде передано цей вогонь, він має горіти до 6 січня. Звідти кожен бажаючий зможе взяти вогонь собі і передавати його далі.

Представник Департаменту освіти і науки Київської міськради Марія Кравчук подякувала скаутам за ту важливу місію, яку вони виконують.

Заступник міністра молоді та спорту з питань європейської інтеграції Андрій Чесноков привітав українських скаутів із тим, що рудиментарне утворення «Євразійський скаутський регіон» припинило своє існування і що український скаутинг тепер перебуває разом із братами і сестрами у скаутингу Європейського регіону.

«Саме європейські скаути започаткували цю ініціативу. Я думаю, що ця традиція, яка була започаткована і багато років існує у Києві, має продовжуватися. І хочу побажати, щоб разом із цим світлом до нашої держави прийшла перемога і мир», – заявив Чесноков.

У столиці скаути передали держструктурам і військовим Вифлеємський вогонь / Фото: Руслан Канюка

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *