Відомому бізнесмену оголосили підозру в організації замовного вбивства

Відомому бізнесмену оголосили підозру в організації замовного вбивства Фото 08.05.2024 10:21 Укрінформ Правоохоронці повідомили відомому бізнесмену про підозру в організації замовного вбивства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора бізнесмену, підозрюваному в легалізації майна, отриманого шахрайським шляхом, повідомлено про підозру у вчиненні ще одного злочину, пов’язаного з організацією замовного вбивства (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п.п. 11, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрюваний, діючи з мотивів особистої помсти, замовив вбивство директора однієї з юридичних компаній за невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства.

Для реалізації злочинних намірів підозрюваний залучив членів банди, яка "спеціалізувалась" на вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів, включаючи фізичну розправу з конкурентами.

Члени банди здійснили напад на директора юридичної компанії, завдавши йому ударів та ножових поранень у життєво важливі органи. Водночас, цей злочин не був доведений до кінця з причин, які не залежали від волі членів банди, зауважили в ОГП.

Прокурори та слідчі здійснюють невідкладні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на викриття усіх осіб, причетних до скоєння злочину.

Підозрюваний бізнесмен перебуває під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та здійснюється слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводу Департаменту карного розшуку Національної поліції України.

За даними ЗМІ, йдеться про бізнесмена Ігоря Коломойського.

Як повідомлялось, 2 вересня 2023 року Служба безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офіс генпрокурора вручили Коломойському підозру за статтями 190 та 209 Кримінального кодексу: шахрайство та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

Згодом Коломойський отримав ще дві підозри – про виведення із ПриватБанку загалом 15 млрд грн.

22 квітня 2024 року Шевченківський районний суд Києва продовжив строк запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Коломойського до 2 червня 2024 року з альтернативою застави 1,96 млрд грн.

Коломойський Підозра Вбивство Політковської

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *