Від початку року до ВРП надійшло 89 повідомлень про втручання у діяльність суддів

Від початку року до ВРП надійшло 89 повідомлень про втручання у діяльність суддів 18.05.2024 04:11 Укрінформ До Вищої ради правосуддя впродовж січня-квітня поточного року надійшло 89 повідомлень про втручання у професійну діяльність суддів щодо здійснення правосуддя.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба відомства.

"89 повідомлень про втручання у професійну діяльність суддів щодо здійснення правосуддя, про дії, що порушують гарантії незалежності суддів або підривають авторитет правосуддя, надійшло до Вищої ради правосуддя упродовж січня – квітня 2024 року", – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що з урахуванням повідомлень, які надійшли в попередні періоди, протягом чотирьох місяців 2024 року ВРП розглянула 49 повідомлень суддів.

За результатами розгляду 28 повідомлень про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя ухвалено 27 рішень про вжиття заходів реагування, а саме: звернення до прокуратури та органів правопорядку стосовно надання інформації про розкриття та розслідування злочинів і внесення до відповідних органів чи посадових осіб подання про виявлення та притягнення до встановленої відповідальності осіб, якими вчинено дії або допущено бездіяльність тощо.

Водночас повідомляється, що, розглянувши 21 повідомлення суддів, ВРП ухвалила 18 висновків про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя.

Окрім того, Вища рада правосуддя ухвалила 3 рішення з власної ініціативи в межах своїх повноважень про вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя.

Як повідомлялося, Вища рада правосуддя упродовж чотирьох місяців цього року звільнила з посад 103 судді.

Прокуратура Суд Судді Вища рада правосуддя

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *