ВАКС арештував прокурора ОГП, якого викрили на хабарі у $170 тисяч

ВАКС арештував прокурора ОГП, якого викрили на хабарі у $170 тисяч 18.07.2024 10:08 Укрінформ Вищий антикорупційний суд застосував до викритого на одержанні хабаря прокурора Офісу генерального прокурора запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів з альтернативою внесення 4 млн грн застави.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці.

Слідчий суддя ВАКС розглянув клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України, погоджене прокурором САП, про застосування запобіжного заходу до прокурора, якого 15 липня викрили на одержанні 170 тис. доларів неправомірної вигоди за прийняття рішення про закриття кримінального провадження та зняття арешту з майна, арештованого в межах цього провадження.

Суд частково підтримав позицію прокурора САП і застосував до прокурора запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

У разі внесення застави на особу будуть покладені відповідні процесуальні обов’язки, зокрема – прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; не відлучатися із Києва без дозволу слідчого, прокурора та суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідних органів влади паспорт для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю.

Як повідомляв Укрінформ, НАБУ і САП викрили прокурорів Офісу генпрокурора на одержанні хабаря в розмірі 170 тис. доларів за ухвалення рішення про закриття кримінального провадження. Одного із прокурорів затримали після одержання неправомірної вигоди. Йому повідомили про підозру.

Хабар Антикорупційний суд Офіс генпрокурора

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *