В умовах відтоку трудових ресурсів необхідні інвестиції в автоматизацію виробництва – експертка

В умовах відтоку трудових ресурсів необхідні інвестиції в автоматизацію виробництва – експертка Ексклюзив 14.06.2024 15:18 Укрінформ В умовах нестачі трудового ресурсу українська економіка має залучати інвестиції для автоматизації виробничих процесів.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила провідна експертка соціальних та гендерних програм Центру Разумкова Ольга Пищуліна, коментуючи питання журналіста про доцільність перекваліфікації кадрів.

«Під час аналізу ринку праці нам потрібно чітко розуміти, хто в нас залишився. Багато молодих людей, зокрема жінок, поїхали – вони передусім мали змогу освоїти нові професії. Залишилися особи середнього віку та літні – це не можна не враховувати у питанні перекваліфікації. Ми зараз у ситуації, коли необхідно заміняти трудовий ресурс капіталом: потрібні потужні інвестиції в автоматизацію та цифровізацію виробничих процесів. Тобто ми зараз у ситуації, коли потрібно змінювати структуру економіки», – сказала вона.

Водночас Пищуліна зауважила, що спостерігається «фемінізація» ринку праці: бізнеси все частіше залучають жінок до стереотипно чоловічих професій.

Фахівчиня додала, що економіка України адаптується до вимог воєнного часу. Водночас країна має потужний економічний потенціал, а також історичні традиції відновлення. Головне, на її думку, не лише залучати зовнішні інвестиції, а й мати чітку державну стратегію, де максимально прораховані можливі економічні ризики.

Як повідомляв Укрінформ, чисельність працездатного населення в Україні скоротилася на 40%, якщо порівняти з 2021 роком.

Економіка Інвестиції Працевлаштування Ринок праці

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *