В Україну йде друга хвиля спеки – скільки триватиме

В Україну йде друга хвиля спеки – скільки триватиме 16.08.2024 17:16 Укрінформ В Україні пікові значення температур, які очікуються під час другої хвилі спеки, що наближається, можуть спостерігатися із 17 по 21 серпня, сама ж ця хвиля спеки може утримуватися до 25 серпня.

Про це під час брифінгу заявила представниця Укргідрометцентру Наталія Птуха, передає кореспондент Укрінформу.

«За розрахунками, вона (спека – ред.) може утримуватися до середини третьої декади серпня, тобто, до 25 числа. По південних областях точно вона буде, скажімо так, у межах 35-37 (градусів – ред.). Дещо легше буде по західних і північних областях і, відповідно, по Київщині. Зараз пік (температур – ред.) припаде на дати з 17 по 21 (серпня – ред.), і потім вже буде і для західних, і для північних областей певне послаблення», – сказала вона.

За словами синоптика, хвиля спеки розпочинається вже із суботи.

«Зараз антициклон буде відходити у північно-східному напрямку від нас, відповідно, на нашу територію буде впливати вже більш таке слабковиражене поле зниженого тиску. Це означає, що може бути більше хмарності час від часу, але водночас надходитиме тепле повітря з південного заходу», – поінформувала Птуха.

Представниця Укргідрометцентру заявила, що тепле повітря спричинятиме високі значення температур, передусім у південно-західних та південних областях.

«Уже із суботи по багатьох південних та південно-західних областях може бути сильна спека, тобто, на рівні 35-37 градусів. Поки що перші два дні – 17-18 числа, це ще місцями (може спостерігатися – ред.). Але потім, вже до 21 числа, у принципі вона (висока температура – ред.) буде утримуватися, переважно це південь і захід України. І відповідно, буде оця сильна спека», – зазначила Птуха.

За її словами, із суботи у багатьох областях температура спостерігатиметься на рівні 29-34 градусів, і такі показники утримуватимуться, скоріше за все, до 21–22 серпня.

«Є тенденція, що це може і продовжитися у цих межах інтенсивності. І це не буде абсолютно суха така погода без опадів. Специфіка трохи буде в тому, що за рахунок того, що буде поле зниженого тиску і … коли повітря тепле, у другій половині дня воно починає прогріватися і підніматися. Це сприяє утворенню купчасто-дощових, грозових хмар», – розповіла прогнозистка.

Представниця Укргідрометцентру поінформувала, що це може бути на заході України час від часу.

«Сказати, що вони (дощі – ред.) трохи полегшать ситуацію, можна, але загалом, якщо пройде короткочасний дощ, це збільшиться вологість. І коли вологе повітря і воно тепле, то, звичайно, це може навіть трохи більше дискомфорту додавати. Водночас по південно-східних областях у нас переважно буде погода без опадів, і це сприяє високому рівню пожежної небезпеки», – сказала вона.

Птуха пояснила, що зараз в Україні переважають 4 і 5 класи пожежної небезпеки.

«Але вже із завтрашнього дня є прогнози, що, у принципі, вже 5-й клас буде у більшості (регіонів України – ред.). Переважно це південь, центр, частково північ і ,звичайно, східні області, трохи менше – у західних областях», – зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 13 серпня Наталія Птуха заявила, що в Україні відчутне підвищення температури очікується вже на вихідних.

Погода Спека Україна Прогноз

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *