В Україну доставили 60 тисяч доз вакцини, що захищає дітей одразу від п’яти захворювань

В Україну доставили 60 тисяч доз вакцини, що захищає дітей одразу від п’яти захворювань 28.08.2024 12:21 Укрінформ Міністерство охорони здоров'я України отримало 60 тисяч доз комбінованої вакцини, що захищає дітей одразу від п’яти захворювань.

Як передає Укрінформ, про це МОЗ повідомляє у Фейсбуці.

"Йдеться про вакцину ПЕНТА-Hib. Це комбінована вакцина для профілактики у дітей першого року життя дифтерії, правця, кашлюка, гепатиту В та гемофільної інфекції типу b (ХІБ) (з цільноклітинним кашлюковим компонентом)", – ідеться у повідомленні.

Вакцину доставив Дитячий фонд ООН (UNICEF Ukraine) за підтримки уряду Японії.

Вакцина буде розподілена до регіонів.

В МОЗ нагадали, що за сім місяців 2024 року зареєстрували 5 602 випадки захворювання на кашлюк — це у 27 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року, також був зареєстрований один випадок дифтерії та 8 випадків правця.

Ці захворювання можуть бути смертельно небезпечними, тому вакцинація проти них входить в Національних календар щеплень та є безоплатною для населення.

Безоплатні щеплення можна зробити в державних медичних закладах або приватних клініках, які уклали угоду з Національною службою здоров’я.

Як повідомляв Укрінформ, мікрохірурги з Латвії та Італії протягом місяця працювали як волонтери в лікарнях Львова, Вінниці, Одеси, Житомира – консультували та проводили складні операції пораненим військовим.

Діти МОЗ ООН Вакцина

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *