В Україні зареєстрували 120 тисяч дітей, котрі постраждали від війни, і їх більшає – Жолнович

В Україні зареєстрували 120 тисяч дітей, котрі постраждали від війни, і їх більшає – Жолнович 15.12.2023 18:34 Укрінформ Законопроєкт про основи соціальної захищеності дітей, які постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України, вже підготований до другого читання; саме цей документ комплексно вирішує питання підтримки дітей, які постраждали через війну.

Про це під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України сказала міністр соціальної політики України Оксана Жолнович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так, справді, дітей, котрі постраждали від війни, більшає. Це діти, які визначені законом "Про охорону дитинства" та законом "Про гарантії для внутрішньо переміщених осіб". Таких дітей сьогодні зареєстровано 120 тисяч", – сказала Жолнович.

Вона зазначила, що наразі підготовано до другого читання законопроєкт 9042-1, який комплексно вирішує питання підтримки дітей, що постраждали від війни, з точки зору персоналізації їхніх потреб.

Як повідомлялося, влітку Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт №9042-1, що надає державну підтримку дітям, які постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії рф.

Сам законопроєкт дає визначення термінам «дитина, яка постраждала внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України», «депортована дитина», «примусово переміщена або утримувана дитина у зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України», «сексуальне насильство, якого зазнала дитина внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України», «фізичне насильство, якого зазнала дитина внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України», «психологічне насильство, якого зазнала дитина внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України» тощо.

Інформація про дітей, а також про шкоду, завдану їм Російською Федерацією, міститиметься в Державному реєстрі дітей, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. Дані Реєстру використовуватимуться для організації подальшого мультидисциплінарного супроводу кожної дитини органами влади в системі Кабміну – для надання допомоги та відновлення дитині, відповідно до її індивідуальних потреб. Передбачається оцінка потреб та супроводу КОЖНОЇ конкретної дитини, яка постраждала від дій держави-агресора. Відповідно до потреб держава організує надання дитині медичних, реабілітаційних, соціальних, психологічних, освітніх, правничих, адміністративних та інших послуг.

Фото: ОП

Діти Війна з Росією Оксана Жолнович

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *