В Україні запрацював координаційний штаб з питань облаштування укриттів

В Україні запрацював координаційний штаб з питань облаштування укриттів 07.02.2024 10:59 Укрінформ В Україні розпочав роботу координаційний штаб з питань облаштування укриттів, робота якого сприятиме поліпшенню комунікації між центральними та місцевими органами виконавчої влади та прийняттю оперативних рішень.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, передає Укрінформ.

«6 лютого відбулося перше засідання координаційного штабу з питань приведення об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту як таких, що мають стратегічне значення для забезпечення захисту населення, у належний стан», – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що цей тимчасовий консультативно-дорадчий орган КМУ сприятиме тісній співпраці та комунікації між центральними та місцевими органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності, а також оперативному розв’язанню питань, що виникають у процесі.

В рамках роботи штабу розроблятимуть рекомендації та пропозиції щодо облаштування укриттів, які подаватимуть на розгляд уряду.

Під час першого засідання заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко – очільник штабу – затвердив його персональний склад та заслухав представників центральних органів виконавчої влади.

В Мінстратегпромі зауважили, що робота штабу, як і робота з облаштування укриттів, триватиме до того часу, доки 100% населення не буде забезпечено захисними спорудами цивільного захисту.

Як повідомлялося, Європейська комісія спрямує 15 мільйонів євро на будівництво укриттів поблизу шкіл в Україні, а Литва виділить на програму пів мільйона євро.

Україна Війна Укриття Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *