В Україні заблокували 20 осередків секти «АллатРа», яка діяла на користь Росії

В Україні заблокували 20 осередків секти «АллатРа», яка діяла на користь Росії Фото, відео 02.11.2023 12:35 Укрінформ Служба безпеки України спільно з Національною поліцією нейтралізували діяльність міжнародної злочинної організації «АллатРа», яка діяла на користь спецслужб РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

У результаті багатоетапної спецоперації у Києві та інших регіонах України заблокована підривна діяльність понад 20 осередків цього угруповання.

Під виглядом «місіонерства» учасники секти виправдовували збройну агресію Росії та публічно просували кремлівську ідею про створення «союзу слов’янських народів» під керівництвом Москви.

Фігуранти організували чітку ієрархічну структуру та власні «представництва» в кожному обласному центрі.

Відео: СБУ

Ці осередки «АллатРи» масово закликали місцевих жителів приєднуватися до секти та розповсюджувати ідеї Кремля.

Для пошуку однодумців і поширення проросійських поглядів фігуранти створили власний ютуб-канал, який налічує майже пів мільйона користувачів.

Також організатори «АллатРа» запустили мережу медіа- та інтернет-ресурсів, телеграм-каналів та сторінок у ТікТоці. Там вони публікували пропагандистські дописи та відео, просуваючи прокремлівські наративи через ідеї так званого «благотворчого суспільства».

Серед іншого вони агітували за те, щоб російські загарбники здійснювали масовані ракетно-бомбові удари по цивільній інфраструктурі українських міст.

У СБУ підкреслили, що в ході розслідування отримані беззаперечні докази вини керівництва та активних учасників «АллатРа».

За даними слідства, лідери угруповання незаконно виїхали за кордон ще навесні 2022 року, використовуючи підроблені документи про зняття з військового обліку.

В Україні заблокували 20 осередків секти «АллатРа», яка діяла на користь Росії / Фото: СБУ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *