В Україні відзначають День Десантно-штурмових військ ЗСУ

В Україні відзначають День Десантно-штурмових військ ЗСУ 21.11.2023 08:11 Укрінформ В Україні 21 листопада відзначається День Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Як повідомляє Укрінформ, це свято встановлено згідно з Указом Президента від 21 листопада 2017 року «враховуючи хоробрість та героїзм воїнів-десантників, виявлені у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України».

Вперше свято було відзначене урочистою церемонією на Михайлівській площі у Києві за участю Президента та військового командування. Тоді пройшла церемонія заміни блакитного берета на берети кольору maroon разом із новим беретним знаком. Були вручені штандарт командувача ДШВ, прапор роду військ і встановлений текст клятви десантника.

Десантно-штурмові війська – це окремий рід військ ЗСУ. ДШВ, до складу яких входять десантно-штурмові, повітрянодесантні та аеромобільні частини, спроможні швидко реагувати на різноманітні загрози та виклики, виконувати завдання за призначенням в умовах, що характеризуються високими маневреністю та автономністю дій. Девіз ДШВ — «Завжди перші».

З початком широкомасштабного вторгнення РФ воїни ДШВ з першого дня стали на захист держави. Військовослужбовці ДШВ ЗСУ були серед підрозділів, які визволяли північні регіони України, Харківщину, Херсонщину, окремі населені пункти на сході України.

За час війни тисячі українських десантників відзначені державними нагородами.

Начальник Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Шаптала подякував Десантно-штурмовим військам за самовіддану службу, стійкість і патріотизм.

"День Десантно-штурмових військ Збройних сил України – день елітної спільноти, де панує дух мужності та відданості країні, дух командної роботи, прагнення бути кращими, протистояти будь-яким викликам, долати неможливе", – підкреслив Шаптала.

За словами начальника Генштабу, "загартовані у найважчих боях, ви – надійні, сміливі та наполегливі. Воїни, якими пишаються в усі часи. Воїни, які живуть честю, рішучістю та відвагою. Дякую кожному з вас за самовіддану службу, стійкість і патріотизм".

"У пошані та скорботі схиляю голову перед світлою пам’яттю загиблих героїв-десантників", – підкреслив Шаптала.

Фото: Командування ДШВ ЗСУ

Свято ЗСУ Десантники

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *