В Україні розслідують 280 справ щодо воєнних злочинів РФ проти довкілля

В Україні розслідують 280 справ щодо воєнних злочинів РФ проти довкілля 10.01.2024 01:28 Укрінформ Українські правоохоронці наразі розслідують 280 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів проти довкілля.

Про це заявив генпрокурор Андрій Костін під час п’ятого засідання Робочої групи високого рівня з питань екологічних наслідків війни, повідомляє у Телеграмі пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

“Станом на сьогодні Україна розслідує 280 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів проти довкілля, 15 з них – за фактами екоциду. Спільно з партнерами ми розробляємо інноваційні підходи до збору доказів та оцінки екологічної шкоди”, – зазначив Костін.

За його словами, комплексний підхід до кримінального переслідування за воєнні злочини проти довкілля є однією з важливих складових їхніх зусиль з відновлення справедливості.

“Інвестиції в довкілля – це, безперечно, інвестиції в наше спільне майбутнє. І невіддільними частинами цього майбутнього є забезпечення справедливості та відновлення екології України й усіх регіонів, які постраждали від цієї війни”, – сказав генпрокурор.

Як повідомлялося, у Луганській ОВА заявили, що росіяни знищили на Луганщині більше 26 тис. га лісу на понад 180 млрд грн.

Україна Воєнні злочини Війна Розслідування Довкілля

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *