В Україні розроблять стандарт щодо залучення собак до гуманітарного розмінування – Мінекономіки

В Україні розроблять стандарт щодо залучення собак до гуманітарного розмінування – Мінекономіки Ексклюзив 22.08.2024 13:28 Укрінформ До кінця року в Україні планують стандартизувати процедуру, за якою залучатимуть собак для гуманітарного розмінування.

Про це повідомив заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний кореспонденту Укрінформу у межах презентації проєкту «Використання службових собак для розмінування в Україні».

«В Україні з'являється технологія, підхід, люди, навчені з цим працювати (йдеться про залучення собак до гуманітарного розмінування – ред.). Тому виникає необхідність стандартизації цього процесу. Це вже оформлюється як бюрократичний документ. І я сподіваюся, що до кінця року він буде прийнятий. До кінця року у нас буде стандартизована процедура, за якою мають використовуватись собаки в полях», – повідомив Безкаравайний.

За його словами, оператори з різних країн, що спеціалізуються на залученні тварин до розмінування, можуть долучитися до вилучення вибухонебезпечних предметів в Україні.

«Очікуємо не одну (програму з гуманітарного розмінування – ред.). Насправді є багато різних операторів по всьому світу, які спеціалізуються саме на використанні собак. Є, наприклад, оператор протимінної діяльності Norwegian People's Aid, який, зокрема, розвиває у себе цей напрямок», – сказав він.

Безкаравайний підкреслив, що варто в Україні розвивати такий напрямок гуманітарного розмінування.

В Україні стартував проєкт із залученням жіночих команд з службовими собаками для гуманітарного розмінування / Фото: Олександр Клименко, Укрінформ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *