В Україні діють тисячі іноземних волонтерів – експерт

В Україні діють тисячі іноземних волонтерів – експерт 06.02.2024 20:28 Укрінформ В Україні діють тисячі іноземних волонтерів. Імовірно, вони не до кінця розуміють усіх ризиків.

Про це зазначив Українському Радіо юридичний радник Центру прав людини ZMINA Даниїл Попков.

«Іноземні волонтери, можливо, до кінця не розуміють усіх ризиків. Але у них є можливість адаптуватися тут. І наближені до фронту зони, і Київ чи Харків не є безпечними територіями. Важливо зазначити, що ці люди приїжджають власним коштом, вони не мають в Україні ніяких гарантій чи пільг, а лише витрачають свої гроші, нічого не заробляючи. Щодо країн, то це люди з усього світу ― від Сполучених Штатів до Японії. Усі, хто хоче допомогти, може це зробити, географія дуже широка. Найбільша кількість, звісно, це країни Євросоюзу, США, Канада», – сказав він.

Разом з тим Попков зауважив, що спеціальні заходи безпеки діють лише у зоні бойових дій.

«У зоні бойових дій є своя система заходів безпеки та блокпостів, де перевіряють – хто і куди їде. Якщо це іноземець, який немає ніяких документів, котрі б свідчили про мету його перебування, то скоріш за все він туди не заїде. Тому якщо волонтер співпрацює з організацією, яка має вже історію роботи на прифронтовій лінії, то рівень довіри до нього буде вищий і перебування простішим, адже військова адміністрація знає цю волонтерську організацію», – пояснив експерт.

Як повідомляв Укрінформ, до населених пунктів Херсонщини, які постійно обстрілює ворог, більше не пускатимуть представників іноземних консульських установ чи представництв міжнародних організацій без погодження з обласною військовою адміністрацією та військовим командуванням.

1 лютого глава Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що внаслідок російського обстрілу у Бериславі на Херсонщині загинули двоє волонтерів ― громадян Франції.

Україна Волонтери

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *