В СБУ підтвердили арешт одного із засновників компанії «Київгума»

В СБУ підтвердили арешт одного із засновників компанії «Київгума» Ексклюзив 05.01.2024 21:37 Укрінформ Сьогодні Шевченківський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід одному із засновників компанії «Київгума»: тримання під вартою протягом 60 днів, без права внесення застави.

Цю інформацію підтвердили Укрінформу у пресслужбі СБУ.

"Сьогодні Шевченківський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід одному із засновників компанії «Київгума»: тримання під вартою протягом 60 днів, без права внесення застави", – повідомили в СБУ.

Як повідомлялося, Служба безпеки викрила компанію «Київгума» на постачанні товарів до РФ. В результаті комплексних заходів було зібрано вагому і масштабну доказову базу, яка підтверджує, що підприємство продовжило вести бізнес з Росією після початку повномасштабного вторгнення.

За матеріалами справи, протягом 2022-2023 років компанія переправила до РФ партії тактичних джгутів та бинтів власного виробництва на загальну суму на понад 40 млн у гривневому еквіваленті.

Слідством також встановлено, що окупанти направляли медзасоби компанії до російських військових шпиталів, розташованих на тимчасово окупованих територіях нашої держави.

В ході санкціонованих обшуків СБУ здобула нові офіційні документи та листування, які підтверджують незаконну діяльність фігурантів.

Наразі досудове розслідування за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора триває.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на джерело у правоохоронних органах, суд обрав засновнику компанії «Київгума» Антону Кравцю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у справі за підозрою в постачанні до Росії тактичних медзасобів.

Арешт СБУ Київгума

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *