ЮНІСЕФ до Дня мінної просвіти проведе для дітей читання коміксу та VR-cесії із псом Патроном

ЮНІСЕФ до Дня мінної просвіти проведе для дітей читання коміксу та VR-cесії із псом Патроном 02.04.2024 17:37 Укрінформ У четвер, 4 квітня, у Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно із партнерами та псом Патроном проведуть серію заходів для дітей з метою формування культури безпеки серед населення.

Як повідомили Укрінформу організатори заходу, для дітей молодшого віку (4-12 років) о 14.00 відбудуться масові читання нового коміксу «Пес Патрон та його пригоди», створеного ЮНІСЕФ у співпраці з ДСНС з теми мінної просвіти та ментального здоровʼя.

Читання коміксу відбудуться більше ніж у 30 містах та селищах, які розташовані в замінованих областях чи перебувають під постійними обстрілами. На одне із читань завітають пес Патрон та його господарі, аби наживо прочитати історії його пригод дітям.

«Пес Патрон та його пригоди» – це серія коміксів, яка складається із п’яти випусків: кожен випуск містить по дві історії про пригоди Патрона на тему мінної безпеки та ментального здоровʼя. До Дня мінної просвіти вийде перший випуск коміксу, а решта випусків (інші чотири) вийдуть протягом квітня та травня. Комікси будуть розповсюджуватись виключно на безкоштовній основі (є забороненими для продажу), через партнерські організації ЮНІСЕФ, мультицентри та подібні локації.

Для дітей віком від 13 років відбудуться сесії з віртуальної реальності (VR) о 15.30 і до кінця роботи локації. VR-сесія – це інтерактивна освітня подорож, подана через 3D-графіку та 360° сцени, спеціально відзняті у замінованих населених пунктах Донецької області відомим відеографом Євгеном Малолєткою. Тривалість кожної VR-сесії становить близько 20 хв. VR-сесії пройдуть на локаціях протягом 4 квітня та 5 квітня.

Адреси локацій, де відбудуться читання коміксів та VR-cесії у різних містах, можна знайти за посиланням.

Як повідомлялося, Україна увійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами. Щоб зменшити ризики поранення чи загибелі дітей, ЮНІСЕФ спільно з Міністерством освіти і науки, Державною службою з надзвичайних ситуацій та партнерами навчає дітей правил поведінки на територіях, що можуть бути забруднені мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй визначила 4 квітня Міжнародним днем просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов'язаній з розмінуванням. Його метою є підвищення обізнаності про небезпеку мін та вибухонебезпечних залишків війни (ВЗВ) та сприяння їх знищенню. День просвіти з питань мінної небезпеки також має сприяти розвитку національних спроможностей у сфері протимінної діяльності у країнах, де міни та ВЗВ становлять серйозну загрозу безпеці, здоров'ю та життю цивільного населення.

Фото: UNICEF

Діти Розмінування ЮНІСЕФ Комікс Пес Патрон

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *