Суд закрив справу та не визнав Стерненка винним у вбивстві свого нападника

Суд закрив справу та не визнав Стерненка винним у вбивстві свого нападника 26.12.2023 18:03 Укрінформ Приморський суд Одеси закрив справу щодо загибелі учасника нападу на активіста Сергія Стерненка, що сталася у 2018 році.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав адвокат Ілля Воробйов.

"Найкращий подарунок наприкінці цього року. Справу про самозахист Сергія Стерненка закрили. У цій справі була дуже складна та яскрава боротьба. Це перемога громадянського суспільства та сильної юридичної стратегії захисту над системою, яка намагалася зламати активіста та спотворити образ патріота України. Саме такі справи є маркером довіри суспільства до судової системи", – йдеться в повідомленні.

На сторінці Міллер, юридична компанія, зазначається, що боротьба за справедливість тривала 2039 днів.

"За цей час Сергій був свідком, потерпілим, підозрюваним та обвинуваченим, відстоюючи своє право на самозахист. Сторона обвинувачення намагалася довести, що Сергій вбив одного зі своїх нападників. У цій справі було задіяно все: безпрецедентний політичний тиск, підтасовка "доказів”, нападники, які раптом стали потерпілими. Ми три роки розбивали в суді кожен доказ та доводили, що предʼявлене Сергію Стерненку обвинувачення безпідставне та є результатом політичного тиску на правоохоронців. Суд закрив справу та не визнав Сергія винуватим у скоєнні злочинів", – підкреслюється в повідомленні.

У травні 2018 року на громадського активіста Сергія Стерненка скоїли напад. Захищаючись, він поранив нападників, внаслідок чого один з них помер. Влітку 2020 року Стерненка звинуватили в умисному вбивстві та направили справу до суду.

Закриття справи стало можливим, у тому числі завдяки підтримці позиції юристів громадянським суспільством.

Суд Стерненко Самозахист

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *