Стрес відчувають 98% українських медійників – ІМІ

Стрес відчувають 98% українських медійників – ІМІ 09.04.2024 17:07 Укрінформ За даними ІМІ, у 2023 році 98% українських медійників відчували значне зростання симптомів стресу, це на 20% більше ніж у грудні 2022 року.

Про це під час презентації кампанії Ради Європи «Журналісти мають значення» повідомила керівниця відділу моніторингу свободи слова Інституту масової інформації Катерина Дячук, передає Укрінформ.

«За даними ІМІ, у 2023 році українські медійники зауважили, що у них значно зросли симптоми стресу і знижувалася віра в перемогу – 98% відчувають стрес, це на 20% більше ніж у грудні 2022 року», – сказала Дячук.

Вона додала, що зокрема йдеться про відчуття депресії, безнадії, відчуття постійної втоми, проблеми зі сном, прокидання вночі, зміни графіку сну, проблеми з концентрацією, відчуття дратівливості тощо.

Натомість Дячук зазначила, що головним позитивом 2023 року українські журналісти вважають збереження держави. Крім того, за її словами, багато з медійників в позитивно відгукувались про закон «Про медіа».

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 9 квітня стартує кампанія Ради Європи, спрямована на безпеку працівників медіа в умовах воєнного стану «Журналісти важливі».

Фото: coe.int

Журналіст Війна Преса Стрес Медіа

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *