Справа про $35 тисяч хабаря: одному із суддів залишили заставу у ₴4 мільйони

Справа про $35 тисяч хабаря: одному із суддів залишили заставу у ₴4 мільйони 12.01.2024 13:21 Укрінформ Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін заставу у розмірі 4 млн грн для судді Київського апеляційного суду, який спільно з трьома іншими суддями підозрюється в отриманні неправомірної вигоди.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

«12 січня 2024 року Апеляційна палата ВАКС залишила без змін рішення ВАКС від 18.12.2023, яким до одного з суддів Київського апеляційного суду, який спільно з трьома іншими суддями цього суду підозрюється в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. дол. США за ухвалення рішення про скасування арешту майна, застосовано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 4 млн грн», – ідеться у повідомленні.

Як зазначили в САП, таким чином, суд апеляційної інстанції залишив апеляційну скаргу прокурора та апеляції захисту без задоволення.

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада 2023 року прокурори САП та детективи НАБУ викрили чотирьох суддів КАС на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. дол. США за ухвалення рішення про скасування арешту майна.

Їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

4 грудня Вища рада правосуддя дала згоду на тримання під вартою цих суддів – В’ячеслава Дзюбіна, Ігоря Паленика, Віктора Глиняного і Юрія Сливи.

На сьогодні усі четверо підозрюваних відсторонені від здійснення правосуддя.

Арешт Хабар Корупція Застава Київ Апеляція

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *