Справа Гринкевичів: суд арештував трьох фігурантів із заставою по ₴500 мільйонів

Справа Гринкевичів: суд арештував трьох фігурантів із заставою по ₴500 мільйонів 19.01.2024 01:12 Укрінформ Печерський райсуд Києва узяв під варту із правом застави у 500 мільйонів гривень третього фігуранта справи щодо поставок неякісного одягу для ЗСУ, у якій фігурують бізнесмен Ігор Гринкевич і його син Роман.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

«О 01.01 19 січня суд обрав запобіжний захід третьому фігуранту у справі щодо закупівель одягу для ЗСУ — тримання під вартою строком на 60 діб або застава у розмірі понад 500 мільйонів гривень», – ідеться в повідомленні.

Раніше суд призначив аналогічні запобіжні заходи двом іншим фігурантам справи.

Сторона обвинувачення просила у суді для трьох фігурантів справи запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у 500 мільйонів гривень для кожного.

Як повідомлялося, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича під час спроби дати хабар одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Працівники Державного бюро розслідувань 17 січня оголосили про нову підозру львівському бізнесмену і членам злочинної організації, які завдали державному бюджету збитків майже на мільярд гривень. Їх викрито на оборудках із закупівлями одягу та білизни для Збройних сил України.

П’ятьом особам повідомлено про підозру у створенні та участі у злочинній організації та заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 ККУ).

Міністерство оборони проводить аудит всіх контрактів, зокрема і з тими компаніями, які можуть бути дотичними до родини Гринкевичів.

Арешт Суд Застава Гринкевич

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *