Словенія передала Україні тягачі для розмінувальної техніки

Словенія передала Україні тягачі для розмінувальної техніки Фото, відео 25.10.2024 04:16 Укрінформ ДСНС отримала два тягачі для потреб гуманітарного розмінування, які були куплені за кошти, надані урядом Словенії в межах ініціативи United24.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство економіки.

Зазначається, що тягачі були придбані у вітчизняного виробника за ініціативою «Зроблено в Україні». Вони дозволять оперативніше доставляти техніку для розмінування до районів, де проводиться очищення територій.

За словами начальника Управління з питань гуманітарного розмінування Мінекономіки Дмитра Паньшина, тягачі були закуплені у відповідь на запит Держслужби з надзвичайних ситуацій.

«Наступного сезону ми в ДСНС за допомоги партнерів сподіваємося мати до 90 машин для розмінування. Це чи не найбільший парк таких машин в Європі», – повідомив голова ДСНС Андрій Даник.

У Мінекономіки нагадали, що 3 липня набула чинності угода про виділення 1,5 млн євро для гуманітарної допомоги у сфері розмінування від уряду Словенії.

«Виділення 1,5 млн євро на потреби гуманітарного розмінування – це дуже правильний крок уряду Словенії. І ми з командою посольства працюємо над тим, щоб внесок нашої країни зростав», – заявила посол цієї держави Матея Превольшек.

Як повідомлялося, з травня 2023 року на рахунок United24 для потреб гуманітарного розмінування надійшло понад 177 млн грн. За ці кошти, зокрема, придбано машину важкого типу для ДСНС, частково профінансовано виготовлення ще однієї машини для ДССТ, а також захисне обладнання, металодетектори та набори для саперів Держспецслужби транспорту.

Фото: ДСНС, Фейсбук

Автомобіль ДСНС Розмінування Словенія United24

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *