Щомісячні виплати отримують 2,6 мільйона переселенців – Верещук

Щомісячні виплати отримують 2,6 мільйона переселенців – Верещук 04.12.2023 12:21 Укрінформ В Україні виплати ВПО щомісяця отримують 2, 6 млн людей.

Про це віцепремʼєр – міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук сказала в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“У нас 2, 6 млн отримувачів виплат ВПО щомісяця. Нам потрібно зберегти ці виплати і також увести нову категорію — складі життєві обставини внаслідок збройної агресії”, – сказала Верещук.

Вона зазначила, що під час візиту до США з представниками американської влади оговорювала гуманітарну підтримку українців. “Нашою метою було донести потреби українців на гуманітарному фронті. Це дуже важливо, бо Світовий банк, який 1 млрд 200 млн зосередився на інших категоріях. Дякую Світовому банку та решті інституцій, що нас почули, коли ми пропонували саме таку категорію увести аби допомогти пережити зиму і 2024 рік людям, які постраждай саме від збройної агресії”, – додала глава Мінреінтеграції.

Як повідомлялося, Україна отримає 1,2 млрд дол. від Світового банку під гарантії уряду Японії. Кошти будуть спрямовані на підтримку 29 програм соціальної допомоги «найуразливішому населенню України» у рамках проєкту Investing in Social Protection for Inclusion, Resilience та Efficiency (INSPIRE). Гроші планують направити на підтримку сиріт, дітей, які перебувають під опікою, соціально не захищених студентів, а також жертв катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції та торгівлі людьми.

Переселенці Гроші Верещук Єдині новини

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *