Шмигаль: На укриття в школах і дитсадках наступного року виділимо 2,5 мільярда

Шмигаль: На укриття в школах і дитсадках наступного року виділимо 2,5 мільярда 07.12.2023 10:10 Укрінформ На нараді в уряді обговорили безпеку в закладах освіти, зокрема забезпечення шкіл і садочків укриттями.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Безпеку в закладах освіти обговорили на нараді в уряді. Основне питання — забезпечення шкіл і садочків укриттями. За даними ОВА, спорудами цивільного захисту станом на листопад цього року забезпечено майже 80% закладів”, – ідеться у повідомленні.

Шмигаль поінформував, що “цьогоріч уряд виділив загалом 1,5 млрд грн субвенції на ці потреби. Наступного року передбачаємо на укриття 2,5 млрд грн”.

“Маємо максимально забезпечити комфортні та безпечні умови для навчання дітей. Насамперед у прифронтових областях, аби якнайбільше учнів могли навчатися очно”, – наголосив очільник уряду.

За його словами, "також обговорили організацію безпечного середовища в освітніх закладах. Охорона поліцією, тривожна сигналізація, металодетектори тощо. Цього року затвердили відповідну Концепцію безпеки закладів освіти. Заслухали інформацію МОН та ДСНС про роботу в цьому напрямку".

Прем’єр-міністр доручив Міністерству освіти і науки, Мінінфраструктури, Мінфіну спільно з обласними військовими адміністраціями забезпечити реалізацію проєктів будівництва й реконструкції укриттів у закладах освіти за рахунок відповідної субвенції з держбюджету.

“А також МОН, МВС, інші центральні органі виконавчої влади та ОВА мають забезпечити подальше виконання заходів, передбачених Концепцією безпеки закладів освіти”, – додав Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Міносвіти підписало меморандум про взаєморозуміння з Житомирською міською радою та представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні щодо створення нових стандартів для укриттів.

Фото: Денис Шмигаль/Фейсбук

Дитсадок Кабмін Освіта Школа Шмигаль Укриття

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *