СБУ ідентифікувала ще чотирьох російських військових, які знущалися над цивільними на Київщині

СБУ ідентифікувала ще чотирьох російських військових, які знущалися над цивільними на Київщині 03.02.2024 03:33 Укрінформ Служба безпеки України встановила особи ще чотирьох російських військових, які викрадали та катували жителів Київської області під час тимчасового захоплення територій регіону, загарбникам заочно оголошені підозри.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Фігурантами є помічник командира 15-ї окремої мотострілецької бригади Збройних сил Росії майор Олександр Васильєв, командир мотострілецької роти тієї ж військової частини майор Олексій Булгаков, командир розвідувальної роти 37-ї окремої мотострілецької бригади РФ молодший лейтенант Георгій Раднатаров та військовослужбовець 5-ї окремої танкової бригади РФ рядовий Дугар Шожоєв.

Встановлено, що в лютому-березні 2022 року згадані особи брали участь у захопленні населених пунктів Броварського та Бучанського районів Київської області і проводили там масові репресії проти місцевих жителів.

Фігуранти масово викрадали людей та ув’язнювали їх у спеціально створених катівнях.

Під час одного зі своїх «рейдів» у селі Богданівка командири Булгаков і Васильєв наказали рядовому Шожоєву вивести місцевого жителя з власного будинку для допиту. Загарбники відвезли чоловіка до катівні, яку облаштували в захопленій школі.

У застінках підозрювані били потерпілого, гасили недопалки об його тіло та погрожували вбивством. Таким чином вони намагалися «вибити» з чоловіка зізнання в причетності до руху опору в регіоні.

Не отримавши «потрібних відповідей», Булгаков і Васильєв наказали Шожоєву далі катувати чоловіка. Вони «призначили» потерпілому десять ударів палицею.

Ще один фігурант – Раднатаров у березні 2022 року схопив жителя Бучі, зв’язав йому руки та натягнув на голову мішок. Після цього змусив постраждалого стати до стінки, приставив до його потилиці ствол автомата і перезаряджав затвор, імітуючи розстріл. Пізніше загарбник зняв із голови чоловіка мішок і почав погрожувати йому сокирою та ножем.

Раднатаров заявив потерпілому, що в разі відмови співпрацювати відрубає йому ногу або переріже горло. Так і не отримавши згоди, після катувань фігурант кинув пораненого посеред вулиці.

Васильєву, Булгакову і Шожоєву оголошена підозра за ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 438 (віддання наказу про вчинення жорстокого поводження з цивільним населенням та інших порушень законів та звичаїв війни за попередньою змовою групою осіб, жорстоке поводження з цивільним населенням) Кримінального кодексу України.

Раднатарову інкримінується ч. 1 ст. 438 (вчинення жорстокого поводження з цивільним населенням) ККУ.

Тривають комплексні заходи для притягнення підозрюваних до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні одному з командирів російського спецзагону ОМОН по Красноярському краю оголосили підозру за жорстоке поводження із цивільним населенням під час тимчасового захоплення Бучанського району Київської області.

СБУ Війна Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *