САП порушила справу за фактом оприлюднення інформації про майно родини керівника АМКУ

САП порушила справу за фактом оприлюднення інформації про майно родини керівника АМКУ 25.03.2024 22:46 Укрінформ За фактом оприлюднення журналістського розслідування програми «Схеми» про майно родини керівника Антимонопольного комітету Павла Кириленка порушено кримінальну справу.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прессекретар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк.

«Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективи Національного антикорупційного бюро за результатами опрацювання інформації, оприлюдненої у журналістському розслідуванні «Схеми» «Як родина ставленика Зеленського Кириленка «обросла» елітним майном на 70 млн під час війни» та «Голова АМКУ Кириленко не задекларував нерухомість та авто, якими користується він і його родина» – до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22 березня поточного року внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366-2 та ст. 368-5ККУ», – повідомила вона.

Постолюк зауважила, що очільник АМКУ на даний час не є підозрюваним або обвинуваченим у кримінальних провадженнях, процесуальне керівництво у яких здійснює САП.

Нагадаємо, за даними журналістів-розслідувачів, статки родини керівника АМКУ почали з'являтись ще у 2020 році, коли він обіймав посаду очільника Донецької ОДА.

Протягом наступних трьох років родичі посадовця придбали апартаменти, земельні ділянки, будинок, офіси, автівки та паркомісця в Києві, області та на заході України.

Вартість придбаного майна оцінюється у 70 млн грн.

За даними «Схем», Кириленко користується частиною цього майна, проте його не задекларував.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні минулого року Павла Кириленка було призначено головою Антимонопольного комітету України.

АМКУ Кириленко Програма "Схеми" Розслідування

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *