Росія утримує за ґратами майже 1700 цивільних українців – Лубінець

Росія утримує за ґратами майже 1700 цивільних українців – Лубінець 15.05.2024 21:01 Укрінформ У місцях несвободи в Російській Федерації перебувають майже 1700 цивільних, а зниклими безвісти вважаються близько 14 тис. цивільних осіб.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець повідомляє у Телеграмі.

У стінах Офісу омбудсмена відбулося засідання робочої групи з питань захисту прав і свобод цивільних осіб. До нього долучилися представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Офісу генерального прокурора та інших державних органів та громадських організацій.

Представник уповноваженого з прав людини в системі сектору безпеки й оборони Олександр Кононенко охарактеризував блоки і підгрупи робочої групи. Він закликав її членів до ефективної співпраці.

«На зустрічі йшлося про те, що, за офіційними даними, в місцях несвободи РФ перебувають майже 1700 цивільних осіб, з них майже 900 – підтверджено МКЧХ. Однак, в статусі безвісти зниклих офіційно зафіксовано близько 14 000 цивільних осіб», – зазначив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, Лубінець обговорив захист прав українських військовополонених, яких утримує Росія, з президенткою Міжнародного комітету Червоного Хреста Мір’яною Сполярич і керівником Бюро Центрального агентства розшуку МКЧХ Душаном Вуджасаніном.

Омбудсмен Росія Дмитро Лубінець

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *