Росія розгорнула широку мережу «тролів», щоб зірвати підтримку України з боку США – WP

Росія розгорнула широку мережу «тролів», щоб зірвати підтримку України з боку США – WP 08.04.2024 15:14 Укрінформ Росія за допомогою своєї «фабрики тролів» та політтехнологів веде кампанію, направлену на те, щоб зірвати підтримку України з боку США та розпалити антиукраїнські настрої.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на внутрішні документи Кремля, якими з виданням поділилася європейська розвідувальна служба, передає Укрінформ. 

Як зазначається, пов’язані з Кремлем політичні стратеги та ботоферми публікують тисячі сфабрикованих новин, постів і коментарів у соціальних мережах, які пропагують американський ізоляціонізм, сіють страх з приводу безпеки кордонів США і намагаються посилити економічну та расову напруженість у країні.

Зокрема, одна з «фабрик тролів» поширювала коментарі «не більше 200 символів від імені жителя передмістя великого американського міста», який нібито не підтримує військову допомогу, яку США надають Україні, і «вважає, що гроші потрібно витрачати на захист кордонів Америки, а не України», а ще бачить, що «політика Байдена веде США до краху».

Документи, яких понад 100 і які датуються періодом з травня 2022 року до серпня 2023 року, були надані WP з метою викриття пропагандистських операцій Кремля, спрямованих на підрив підтримки України в США, а також їх масштабів та методів.

Ці файли є частиною серії витоків, які дозволили отримати рідкісне уявлення про паралельні зусилля Москви з ослаблення підтримки України у Франції та Німеччині, а також дестабілізацію самої України, йдеться у матеріалі видання.

«Росія нарощує пропагандистські операції в межах другого фронту, який, за словами чинних і колишніх західних високопосадовців, став для Москви майже таким же важливим, як і військова кампанія в Україні – особливо з урахуванням того, що схвалення Конгресом подальшої допомоги стало критично важливим для здатності Києва продовжувати оборонятися», – пише WP.

Як свідчать документи, в межах цієї кампанії російські боти намагаються зобразити Президента України Володимира Зеленського корумпованим, наголошують на кількості мігрантів, які перетинають кордон США і Мексики та закликають фінансувати охорону кордонів замість будь-якої допомоги Україні. Також вони стверджують, що «білі американці» найбільше програють через допомогу Україні.

Багато документів містять метадані, які свідчать про те, що публікації були написані членами команди, яка працювала на Іллю Гамбашидзе, голову московської PR-компанії Social Design Agency. Минулого місяця Сполучені Штати ввели санкції проти Гамбашидзе за його участь у «постійній закордонній кампанії шкідливого впливу» за вказівкою Кремля, включаючи створення сайтів, які видавали себе за легітимні ЗМІ в Європі, у рамках кампанії, яку західні чиновники назвали «Двійник».

За словами аналітиків та колишніх американських чиновників, ця кампанія є частиною ширшої стратегії, яка базується на майже 10-річних зусиллях Кремля підняти голоси популістських політиків по всьому світу, які виступають проти глобальної ролі США.

«Вплив російської програми за останнє десятиліття… видно в дебатах Конгресу США щодо допомоги Україні. Раніше ви б ніколи не почули, що політики в США кажуть, що Україна недостатньо важлива і ми не будемо підтримувати НАТО», — відзначив керівник Центру аналізу загроз Microsoft Клінт Воттс.

Як повідомляв Укрінформ, депутатка Європарламенту від французької групи "Відродження" та голова підкомітету з питань безпеки й оборони Наталі Луазо назвала ультраправих політиків Франції та ФРН корумпованими Росією. 

США Україна Війна Тролі допомога Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *