Путінська русифікація викрадених дітей жахливіша за радянську – віцепрезидент Європарламенту

Путінська русифікація викрадених дітей жахливіша за радянську – віцепрезидент Європарламенту 01.02.2024 15:22 Укрінформ Русифікація, яка відбувалась за радянських часів, була не настільки жахливою, як та, яку здійснюють нині російський і білоруський режими, примусово забираючи дітей з українських родин і знищуючи їхнє коріння.

Про це заявив віцепрезидент Європейського парламенту Роберт Зіле під час виступу на міжнародній конференції "Війна Росії проти дітей" у Ризі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зіле зазначив, що план Путіна полягає в тому, щоб люди, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, стали російськими громадянами, у тому числі ментально.

"За радянських часів також відбувалась русифікація, але не настільки жахлива, як зараз, коли дітей забирають з родин. Ті, хто втілює цей план (Путіна – ред.) мають на меті захопити розум молодих поколінь. Але якщо родина живе разом, його складніше реалізувати, бо навіть після розмов на кухні, як ми це робили в Латвії під час радянської окупації, щойно випала нагода, ми відразу повернули свою незалежність. Тому ці режими (Росії і Білорусі – ред,) вирішили зробити якнайбільше, щоб знищити коріння та спогади (викрадених – ред.) дітей про Україну", – сказав віцепрезидент Європейського парламенту. 

За його словами, видача Міжнародним кримінальним судом ордерів на арешт президента Росії Володимира Путіна та дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової відкриває для Європарламенту нові можливості для політичного тиску.

Він також нагадав, що Європарламент виділив 120 млн євро на підтримку дітей, відділених від їхніх родин та вивезених з України. 

"Я думаю, що наступний Європарламент продовжить цю підтримку", – спрогнозував Зіле.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Росія не надає жодних даних щодо українських дітей, яких туди було вивезено, зокрема, про їхнє місцеперебування.

У березні Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у воєнних злочинах у вигляді незаконних депортації та переміщення населення, зокрема дітей, з тимчасово окупованої території України.

Фото: Marc DOSSMANN / EP

Депортація Діти Європарламент Путін русифікація

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *