Принцип ввезення гуманітарної допомоги з 1 грудня не скасовується – Мінсоцполітики

Принцип ввезення гуманітарної допомоги з 1 грудня не скасовується – Мінсоцполітики 01.12.2023 00:13 Укрінформ Із 1 грудня в Україні починає діяти цифрова система обліку гуманітарної допомоги, при цьому декларативний принцип її ввезення зберігається до 1 квітня.

Як передає Укрінформ з посиланням на Мінсоцполітики, на цьому в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» наголосив заступник міністра соціальної політики Назар Танасишин.

«Із 1 грудня декларативний принцип ввезення гуманітарної допомоги в Україну зберігається. Починає працювати цифрова система обліку гуманітарної допомоги, але до 1 квітня 2024 року усі, хто завозить гуманітарну допомогу, можуть використовувати два інструменти обліку. Перший – це паперові декларації, як є сьогодні, і другий – цифровий інструмент, автоматизована система обліку і реєстрації гуманітарної допомоги», – розповів Танасишин.

Він підкреслив, що з одного боку запровадження цифрового обліку покликано полегшити благодійникам процедуру оформлення гуманітарних вантажів. Водночас ще одна мета цього інструменту – досягти прозорості, «щоб кожен громадянин України, держава могли бачити, який обсяг гуманітарної допомоги перетнув кордон, і як ця гуманітарна допомога була розподілена».

Наразі урядом ухвалено рішення щодо одночасного використання до 1 квітня 2024 року обох інструментів звітності, щоб, як зауважив представник Мінсоцполітики, всі встигли адаптуватися.

У міністерстві сподіваються, що запровадження цифрового обліку вантажів із гуманітарною допомогою пришвидшить процедуру перетину кордону.

Як

Гуманітарна допомога Мінсоцполітики Декларація

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *