Повномасштабна війна збільшила попит на онлайн-курси – експерт

Повномасштабна війна збільшила попит на онлайн-курси – експерт Вечірній стрім 02.11.2023 19:00 Укрінформ Повномасштабне вторгнення РФ в Україну різко збільшило попит на онлайн-освіту.

Про це у програмі "Укрінформ: Вечірній стрім" розповів співзасновник платформи онлайн-навчання Prometheus Іван Примаченко.

"Для мене персонально неочікувано, що попит на освіту, онлайн-освіту зокрема, різко збільшився. У моїх внутрішніх очікуваннях було, що якщо починається повномасштабна війна, то людям не до освіти. По факту це було так перші три місяці. Десь з травня ми побачили різке зростання кількості активних слухачів на Prometheus. Кілька місяців шоку, далі люди йдуть навчатися. Зараз у нас кількість активних слухачів на Prometheus на 40% більша, ніж до повномасштабки, при тому що ми працюємо з репрезентативною кількістю людей, у нас 2,5 млн людей навчаються. Ми швидко бачимо тренди і бачимо, що люди навчаються більше", – розповів Примаченко.

Він зазначив, що з початком повномасштабної війни на Prometheus почали запускати курси, які були створені з урахуванням запиту: перша психологічна допомога, перша медична допомога, курси для військових.

"Зараз на курсах для військових навчається 150 тис. слухачів. Це відкриті, закриті, напівзакриті курси: БПЛА, зв'язок, багато інших речей, люди навчаються, удосконалюють свої знання", – сказав Примаченко.

Також, за його словами, є багато стипендіальних програм, які дозволяють опанувати нову професію: IT, цифровий маркетинг, те що затребувано на ринку праці.

Як зазначив Примаченко, також через воєнні дії змінилася і географія: багато хто з людей вимушений був виїхати зі сходу та півдня в центр, на захід або за межі країни.

"Кількість слухачів за межами країни зросла в абсолютних цифрах у 5 разів після початку повномасштабного вторгнення. Більше людей навчається з заходу країни, ніж раніше", – сказав Примаченко.

За його даними, навіть на тимчасово окупованих територіях є люди, які навчаються на онлайн-платформі Prometheus. Експерт також уточнив, що під час окупації Київської області, боїв за Маріуполь були люди, які продовжували навчання. Так само зараз, як додав Примаченко, є ті, хто навчається з окупованих Донецька, Луганська, Криму, Маріуполя, півдня України.

Як повідомлялося, в Україні запроваджують нову форму навчання у вибраних дистанційних школах у кожній області, де зможуть здобувати освіту учні, які перебувають за кордоном.

Освіта Онлайн Вечірній стрім

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *