Постраждалі від підриву Каховської ГЕС отримали понад ₴200 мільйонів допомоги – Мінреінтеграції

Постраждалі від підриву Каховської ГЕС отримали понад ₴200 мільйонів допомоги – Мінреінтеграції 11.01.2024 06:16 Укрінформ У 2023 році громадянам, постраждалим від підтоплення через підрив росіянами Каховської ГЕС, було виплачено понад 200 мільйонів гривень фінансової допомоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“Минулого року фінансову підтримку від держави у розмірі 5000 гривень на особу отримали понад 23 тисячі жителів Херсонщини та Миколаївщини на загальну суму більш ніж 115 мільйонів гривень”, – ідеться у повідомленні.

Крім того, від міжнародних організацій постраждалим жителям цих регіонів було виплачено допомогу на загальну суму понад 88 мільйонів гривень. Майже 13,4 тисячі жителів двох областей отримали по 6600 гривень.

У Мінреінтеграції нагадали, що допомога виплачувалася особам, які на момент підриву ГЕС проживали (були зареєстровані або задекларовані) у населених пунктах Миколаївської та Херсонської областей, що зазнали підтоплення.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині у 2023 році 671 заявник отримав компенсацію за врожай, знищений через підтоплення внаслідок підриву російськими військами Каховської ГЕС.

Гроші допомога Каховська ГЕС Мінреінтеграції

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *