Посольство України у ФРН отримає свого «Берлінського ведмедя»

Посольство України у ФРН отримає свого «Берлінського ведмедя» Фото, відео 06.11.2023 01:36 Укрінформ Знамениті берлінські ведмеді – Buddy Bear Berlin – прикрашають чимало установ у німецькій столиці. Скоро така тварина з’явиться й у Посольства України у ФРН.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У рамках «Тижня науки» в Берліні 5 листопада відбулася церемонія під назвою «Барви єдності: живе малювання скульптури Buddy Bear для України». В ній взяли участь представники Сенату німецької столиці та Berlin Science Week, керівництво фонду Falling Walls Foundation і товариства Buddy Bear Berlin, а також Посольства України в ФРН.

«Коли робота над цим об’єктом мистецтва буде завершена, через тиждень-два, ми урочисто передамо цей чудовий символ Посольству», – сказав керуючий директор фонду Falling Walls Андреас Космідер.

Посол України у ФРН Олексій Макеєв своєю чергою запевнив, що Buddy Bear стане новим членом колективу, «родини Посольства» та отримає «художній дипломатичний паспорт».

«Після 24 лютого 2022 року ми пережили багато емоцій: страх, лють, але також єдність та солідарність. Дуже сподіваюся, що цей берлінський ведмідь стане черговим знаком розуміння, солідарності Німеччини з Україною і українцями… Ми всі в Європі маємо разом перемогти у цій варварській війні та захистити мир від Лісабону до Луганська», – сказав посол.

Посольству України подарують «Берлінського ведмедя» / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *