Посли вшанували у Бучі пам’ять жертв російського терору

Посли вшанували у Бучі пам’ять жертв російського терору 31.03.2024 19:11 Укрінформ Низка послів в Україні разом із Президентом Володимиром Зеленським вшанували у Бучі пам’ять жертв російського терору у 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в їхніх дописах у соцмережах.

«Сьогодні я приєдналася до Володимира Зеленського та багатьох інших міжнародних партнерів, щоб вшанувати пам'ять вбитих російськими військами під час тимчасової окупації Бучі, Ірпеня та Бородянки на Київщині, а також міст і сіл у Сумській та Чернігівській областях. Ми разом з Україною», – написала посол США в Україні Бріджит Брінк.

Сьогодні я приєдналася до @ZelenskyyUa та багатьох інших міжнародних партнерів, щоб вшанувати пам'ять вбитих російськими військами під час тимчасової окупації Бучі, Ірпеня та Бородянки на Київщині, а також міст і сіл у Сумській та Чернігівській областях. Ми разом з Україною. pic.twitter.com/BOUNcXF0Jz

— Ambassador Bridget A. Brink (@USAmbKyiv) March 31, 2024

У посольстві Японії в засудили звірства, скоєні проти цивільного населення в Бучі, і нещодавні російські атаки на енергетичну інфраструктуру та інші цивільні об'єкти в Україні.

«31 березня посол Мацуда взяв участь у поминальній службі в Бучі з нагоди другої річниці визволення міста», – зазначили у дипмісії.

Посол Італії Франческо Дзадзо вшанував памʼять жертв російської окупації Київської області у другу річницю звільнення Бучі.

«Присутність нас, послів, є свідченням того, що міжнародна спільнона підтримує Україну. За злочини у Бучі має настати відповідальність», – наголосив посол Німеччини Мартін Єґер.

Am zweiten Jahrestag der Befreiung von Butscha gedachte ich gemeinsam mit Präsident Selenskyj der Opfer des russischen Massakers dort. Die Präsenz von uns Botschaftern bezeugt, dass die internationale Gemeinschaft zur Ukraine steht. Das Verbrechen von Butscha muss gesühnt werden. pic.twitter.com/NxYAeKcmir

— Martin Jaeger (@MJaegerT) March 31, 2024

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у неділю вшанував пам’ять українців, убитих російськими загарбниками під час тимчасового захоплення Бучанської громади Київської області.

Як повідомлялося, російська армія ввійшла до Бучі 27 лютого 2022 року. За 33 дні загарбники скоїли в Бучанському районі понад 9 тисяч воєнних злочинів та вбили більш ніж 1400 цивільних, 37 з яких – діти.

Збройні сили України визволили місто 31 березня.

Увечері 2 квітня Міністерство оборони України заявило про звільнення від російських загарбників усіх територій Київської області.

Після визволення регіону світові лідери зробили свої перші заяви про геноцидний характер воєнних злочинів РФ в Україні.

Фото: ОП

Пам'ять Посол Росія Війна Київщина

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *