Портал «Освіта для ветеранів» зібрав близько 300 пропозицій про навчання – МОН

Портал «Освіта для ветеранів» зібрав близько 300 пропозицій про навчання – МОН 18.07.2024 05:30 Укрінформ На порталі "Освіта для ветеранів" зібрано близько 300 можливостей отримати освіту.

Про це під час засідання Ради з прав людини, гендерної рівності та різноманіття при Міністерстві закордонних справ на тему: «Інклюзивність та безбар’єрність в Україні: відданість, співпраця та міжнародна підтримка в умовах війни» сказала заступниця міністра освіти та науки Євгенія Смірнова, передає кореспондент Укрінформу.

"Портал "Освіта для ветеранів" – це єдине вікно можливостей входу в систему освіти для ветеранів. Зараз на порталі зібрано 300 можливостей отримати освіту – професійно-технічну, вищу. Основна мета – людина з будь-якої точки України може зайти на портал і знайти можливості поруч із собою", – сказала Смірнова.

За її словами, окрім інформації щодо навчання, на порталі також є позначки щодо того, наскільки заклад освіти, який пропонує програму для навчання ветерана чи ветеранки, відповідає вимогам інклюзивності і безбарʼєрності. Зокрема, це наявність ліфтів, пандусів, позначок та написів шрифтом Брайля.

Вона зазначила, що це також може спонукати заклади освіти осмислити, наскільки вони готові приймати ветеранів та забезпечувати фізичну доступність.

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні», було ухвалено Національну стратегію безбар'єрності, План заходів із подолання бар’єрів, з’явилася Рада безбар’єрності при Кабінеті міністрів.

Як повідомляв Укрінформ, на основі запропонованого дружиною Президента бачення безбар’єрного суспільства великі компанії-працедавці об’єднались у спільноту «Бізнес без бар’єрів»; із громадськими організаціями було розроблено електронний «Довідник безбар’єрності» – перший посібник із коректного спілкування. Реалізовано також кілька інфраструктурних проєктів, щоб безбар’єрними ставали простори в громадах і культурних закладах.

Фото ілюстративне

Освіта Ветерани війни Безбар’єрність

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *