Понад 300 дітей з усієї України зібрав пластовий лижний табір «Фест» на Закарпатті

Понад 300 дітей з усієї України зібрав пластовий лижний табір «Фест» на Закарпатті Фото 18.02.2024 15:00 Укрінформ На Закарпатті пройшов пластовий лижний табір «Фест» – на лещатарик з'їхалися понад 300 дітей від 6 до 16 років з усієї України.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила голова Закарпатської округи Національної скаутської організації України «Пласт» Людмила Лівак.

«Цьогоріч Закарпатська округа Пласту зібрала у Верхньому Студеному три сотні пластунів з усієї країни. Традиційний пластовий лещатарик «Фест» (лещата — лижі, діал.) на Закарпатті має понад двадцятирічну історію, уперше його провели у 1999 році. Табір не проводили тільки двічі: у 2006-му році через відсутність снігу та у 2023-му через війну й блекаути», – сказала вона.

За словами Лівак, цьогоріч лещатарик (лижний табір) відбувся на гірськолижному курорті Бескид із 7 по 18 лютого. Почався «Фест» із новацької зміни (новаки — пластуни 6-11 років), далі продовжили табір юнацтво (підлітки 11-16 років) та згодом завершили старшопластуни та пластуни-сеніори. Відтак участь у таборі взяли понад 300 дітей та дорослих з Національної скаутської організації України «Пласт» із Закарпаття, Львівщини, Франківщини, Рівненщини та Київщини.

Понад 300 дітей з усієї України зібрав пластовий лижний табір «Фест» на Закарпатті / Фото: Юрій Гладкий

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *